Log på Kontakt Forside
Links

Links til
Myndigheder og
fagligt indhold.

Erklæring inden slagtning
Udsæd
Se alle links

Omlægning

 
Få mere viden

Frugt og Bær nr. 14, 2014
De første oplysninger om det nye frugt- og bærtillæg er i dag kommet fra NaturErhverv og taksten bliver 4000 kr/ha i frugt- og bærtillæg. Langt om længe er det nu lykkedes for Garta at få godkendt etiketten til Armicarb, produktet består af kaliumhydrogencarbonat er bedre kendt som bagepulver. Pletvingefluen (Drosophila suzukii) er fundet i en fælde på Årslev forsøgsstation på Fyn. Vi har egentlig bare ventet på, at dette skadedyr en dag ville dukke op.
Grovfoder nr. 10, 2014
Skal græsmarkerne slås igen? For mange er det efterhånden længe siden at sidste slæt blev taget. Vi har siden haft god varme og rigeligt med vand, så græsset er vokset lystigt videre. Overvej niveauet af dyrt AAT til økologiske malkekøer De fleste økologiske mælkeproducenter indkøber dyrt AAT i kraftfoderblandingen eller rene proteinkilder som soja eller raps. Prisen på indkøbt AAT og den aktuelle mælkepris har stor betydning for det økonomisk optimale AAT-niveau.
Frugt og Bær nr. 13, 2014
Hermed seneste nyt fra de økologiske plantager, hvor æblerne stort set er kommet i hus, og stadig fri for prosulfocarb. Læs om økologisk honning, om et nyt plantepatologisk laboratorium, om plantagevandringer og om, at det virkelig betaler sig at holde sine solbærbuske rene. Der er nye spændende arrangementer i kalenderen, bl.a. årsmødet i Landbrug og Fødevares økologisektion.
Orientering nr. 11, 2014
Årsmøde for økologer i hele landet. Mødet byder om formiddagen på beretning og direkte valg til bestyrelsen. Det er økologisektionens bestyrelse, der tegner Landbrug & Fødevarers økologipolitik. Der er nu åbent for at du kan tilmelde dig til den nye slagtepræmie for kvier, tyre og stude. Hvis du ønsker mulighed for at få slagte-præmie for hele 2015. Nye Økologiske Arealtilskud, må man maksimalt anvende 100 kg udnyttet N pr ha harmoniareal.
Planteavl nr. 12, 2014
Det er blevet mere almindeligt at starte såningen af vintersæd allerede omkring midten af september. Især i år med tidlig høst og gode betingelser for såning i september. Pas på med radrensning hvor der hyppes jord ind i rækken. Det bør kun gøres hvor man vurderer, at vanskelige ukrudtsarter som valmue, kamille, burresnerre o.l. ikke vil kunne bekæmpes eller hæmmes tilstrækkeligt ved en radrensning.
Præsentationer Økologisk Inspirationsdag 2014
Beretning 2014
Økokornbasen


Besøg Økokornbasen og bliv opdateret
Se ugens opnåelige pris på dit korn    

Økologisk Rådgivning - Fulbyvej 15 - 4180  Sorø - Tlf: 5786 5000  - Cookiepolitik