Log på Kontakt Forside
Links

Links til
Myndigheder og
fagligt indhold.

Erklæring inden slagtning
Udsæd
Se alle links

Omlægning

 
Få mere viden

 

Mini-uddannelser i Økologisk Frugtavl 

Vil du være klogere på Økologisk dyrkning af frugt
-så tag på kursus.
 

Kurserne er for både nye og erfarne frugtavlere
og afholdes på hhv. Fyn og Sjælland


Tilmelding

Program

Grovfoder nr. 3, 2015
Der er forår i luften. På grund af de seneste måneders megen nedbør, er gylletankene godt og vel fulde mange steder. Vi repeterer lige reglerne for udkørsel og hvordan vi anbefaler at du prioriterer gyllen til græsmarkerne.
Planteavl nr. 3, 2015
Solen skinner, ingen frost og ingen sne – det lugter næsten af forår. Nogen har måske håbet på lidt barfrost, så jorden kunne bære til at få kørt lidt gylle ud først på dagen. I henhold til lovgivningen er det tilladt at udbringe gødning fra og med den 1. februar. Topdressing med fast gødning bør undgås, pga. meget stor risiko for en dårlig virkning. Hvis topdressing ønskes udført, bør det kun ske med fjerkrægødning.
Frugt og Bær nr. 2, 2015
I år er der god grund til at plante den nye jordbærmark tidligt. Hvis du vil søge det økologiske frugt/bærtillæg til den nye mark, så skal planterne nemlig være etableret senest d. 21. april. Står du foran en ny bestilling af etiketter til dit produkt, så bestil ikke for mange. Fra den 13. december 2016 skal alle færdigpakkede produkter have en næringsdeklaration.
Planteavl nr. 2, 2015
Mange planteavlere forsøger helt at undgå bælgsæd i deres markplan, fordi de på et eller andet tidspunkt har haft dårlige erfaringer med en eller flere af bælgsædsarterne. Hvilken art skal man vælge? Indtil videre er det kun markært, hestebønne og lupin, som er tilrådelige at dyrke under vores himmelstrøg. Men det er ikke helt ligegyldig hvilken af de tre arter man vælger, idet de kræver forskellige betingelser.
Orientering nr. 2, 2015
Fåreavler Frank Hansen har fået underkendt enkeltbetaling på nogle arealer han forpagter til afgræsning. NaturErhverv har skønnet at det er rekreative arealer, som ikke er støtte-berettigede. Økologiske jordbrugere er som udgangspunkt fritaget for de grønne krav. Man skal dog være opmærksom på, at arealer som tilgår eller fragår en økologiske bedrift i løbet af året kan blive omfattet af de grønne krav.
Økokornbasen


Besøg Økokornbasen og bliv opdateret
Se ugens opnåelige pris på dit korn    

Økologisk Rådgivning - Fulbyvej 15 - 4180  Sorø - Tlf: 5786 5000  - Cookiepolitik