Log på Kontakt Forside
Links

Links til
Myndigheder og
fagligt indhold.

Erklæring inden slagtning
Udsæd
Se alle links

Omlægning

 
Få mere viden

Årsmøde i Økologisk Rådgiving 2015

Husk
Årsmøde i Økologisk Rådgivning
28. januar 2015 

Sæt kryds i kalenderen


Kom og mød
Den nyvalgte formand for Landbrug og Fødevares økologisektion
Hans Erik Jørgensen fra Fyn

Orientering nr. 14, 2014
Sæt kryds i kalenderen d. 28. januar. Der afholder vi nemlig årsmøde for dig og alle de øvrige medlemmer af Økologisk Rådgivning. Vi skal hilse på Hans Erik Jørgensen fra Fyn. Han er den nyvalgte formand for Landbrug og Fødevares økologisektion. Sammen med hans kone Kirsten driver han Risbjerg Landbrug på Sydfyn.
Mobile Hønsehuse – græsbaserede højværdi æg til direkte salg
Etableringen af mobile hønsehus med fast adgang til frisk græs, kan iværksættes landet over. Målet er at skaffe mere viden til producenter, rådgivere og offentlige myndigheder. Vi ønsker endvidere at afdække nye pakkerimuligheder for at fremme lokalt salg udenfor gården. Endvidere at belyse, hvilke behov huse til professionelle med mere end 30 og mindre end 200 høns.
Planteavl nr. 13, 2014
Udfasning af konventionel husdyrgødning blev i 2008 besluttet af de økologiske organisationer i fællesskab. Planen var at konventionel husdyrgødning (og halm) på økologiske bedrifter skulle være helt væk i 2021. Indfasning af konventionel husdyrgødning. I Vejledning om Økologisk Jordbrugsproduktion står bl.a. følgende: ”Hvis du vil supplere med ikke-økologisk gødning, skal du kunne dokumentere, at du ikke har tilstrækkeligt økologisk gødning til rådighed
Orientering nr. 13, 2014
Alle de EU ansøgninger der er færdigbehandlet nu (og det er efter direktoratets udmelding 95 % af ansøgningerne) kommer med i første udbetaling d. 2. december. Vi var over 90 deltagere til Økologisk Inspirationsdag i sidste uge, og har fået mange positive og gode tilbagemeldinger fra dagen.
Frugt og Bær nr. 14, 2014
De første oplysninger om det nye frugt- og bærtillæg er i dag kommet fra NaturErhverv og taksten bliver 4000 kr/ha i frugt- og bærtillæg. Langt om længe er det nu lykkedes for Garta at få godkendt etiketten til Armicarb, produktet består af kaliumhydrogencarbonat er bedre kendt som bagepulver. Pletvingefluen (Drosophila suzukii) er fundet i en fælde på Årslev forsøgsstation på Fyn. Vi har egentlig bare ventet på, at dette skadedyr en dag ville dukke op.
Præsentationer Økologisk Inspirationsdag 2014
Beretning 2014
Økokornbasen


Besøg Økokornbasen og bliv opdateret
Se ugens opnåelige pris på dit korn    

Adobe Acrobat

Nogle skemaer ligger PDF format. Dette format kan kun læses ved hjælp af programmet "Acrobat Reader". Hvis du ikke allerede har dette program, kan det gratis hentes på Internettet. Det kan varmt anbefales, da dette format ofte benyttes til at lagre større tekstmængder.

Genvej til Acrobat Reader og installationsvejledning til programmet
Økologisk Rådgivning - Fulbyvej 15 - 4180  Sorø - Tlf: 5786 5000  - Cookiepolitik