Log på Kontakt Forside
Links

Links til
Myndigheder og
fagligt indhold.

Erklæring inden slagtning
Udsæd
Se alle links

Omlægning

 
Få mere viden

Økokornbasen


Besøg Økokornbasen og bliv opdateret
Se ugens opnåelige pris på dit korn    

Frugt og Bær nr. 6, 2015
Så er der fuld gang i blomstringen i kernefrugt og jordbær, et godt potentiale for en god sæson. Her kommer friske nyheder om, hvad du kan gøre lige nu i plantagen. Læs mere om nye ukrudtsredskaber, tjek for skadedyrsangreb, forebyggelse af gråskimmel, forlænget frist for ansøgning om miljøteknologi og en masse spændende arrangementer i aktivitetskalenderen.
Grovfoder nr. 7, 2015
Det ser ud til at græsrige marker med strandsvingel eller rajsvingel skal tages nu, hvis man skal sikre sig en optimal kvalitet. Græsset er godt i gang i afgræsningsmarkerne de fleste steder og ligger med en vækst på omkring 60 FE/ha om dagen. Afgræsningsrugen er de fleste steder sået senere end de foregående år, og vil sandsynligvis først blive klar til afgræsning omkring 1. juni.
Orientering nr. 5, 2015
Indtil d. 16. juni 2015 kan der søges tilskud til græsningsprojekter på bedrifter med randzoner. Formålet med projektet er at forbedre naturværdien ved pleje med afgræsning. Det er vigtigt at have en opdateret Gødningskvoteberegning liggende på bedriften, som kan fremvises ved en kontrol. Sveriges største aktør på det svenske øko-marked, ICA kan konstatere at væksten i salget af økologiske varer er steget 59 % i første kvartal i år.
Grovfoder nr. 6, 2015
Det kølige vejr har givet en noget roligere start i afgræsningsmarkerne end vi så sidste år. Prognosen forudser stadig ikke nogen eksplosiv vækst, men et niveau omkring 50 FE/ha de kommende 5-6 dage. Så er det tid at så majs Så med udsigt til min. 3 dages tørvejr. Som det ses af nedenstående figur 2 er jordtemperaturen nu omkring de 10 grader ved Holbæk.
Orientering nr. 4, 2015
Ekstra mange rettelser af Fælles-skemaet og markkortet i år. Fra 2015 er det et krav, at alle marker skulle have tildelt et markblok-nummer. Der vil i år være en rekord stor Økocamp på Roskilde dyrskue, hvor Økologisk Rådgivning kommer til at bidrage med spændende udstillinger, faglige oplæg og tid til en snak omkring økologi.
Krav om skiltning for økologer

Krav om skiltning for alle økologer
der modtager
mere end 15.000 kr. i økologitilskud
eller tilskud til afgræsningprint skilt

Logo til hjemmeside

Økologisk Rådgivning - Fulbyvej 15 - 4180  Sorø - Tlf: 5786 5000  - Cookiepolitik