Kvalitetskorn

Mange økologiske planteavlere har i større eller mindre omfang forsøgt sig med dyrkning af konsumkorn – dog med blandede resultater. Ofte må et parti konsumkorn kasseres – enten fordi den høstede vare ikke overholder kvalitetsparametrene – eller fordi håndteringen af kornet efter høst har været mangelfuld. Desuden er handel med konsumkorn forholdsvis kompliceret – især hvis man vælger at handle direkte med mølleren. Vælger man derimod at handle med grovvareselskaber, får man ikke den merpris, som man er berettiget til. Men dyrkning af konsumkorn bliver først en god forretning, når man har styr på håndteringen efter høst – herunder rensning, tørring og lagring. Selvom det danske behov for økologisk konsumkorn er stigende, har de danske økologer ikke mærket meget til et øget behov. Således er det økologiske areal med konsumkorn ikke steget tilsvarende. Hovedårsagen til dette er, at forarbejdningsvirksomhederne prioriterer den gode kvalitet frem for oprindelsesland. Målet er derfor at hæve kvaliteten i dansk konsumkorn, således denne i stigende grad anvendes som råvare til fødevarer produceret i Danmark.

Økologisk VKST

Økologisk VKST

Økologisk VKST hovedside

Økokornbasen – indberetning

Økokornbasen – indberetning

Klik her og indberet en pris

Køb & salg

Køb & salg