Af: Sophie T. Madsen, Økologikonsulent

Tørken er efter en kort bemærkning med regn tilbage, og kornmarkernes høstpotentiale er meget varierende. Kernerne har flere steder ikke det indhold som tilstræbes ved høst, hvilket vil resulterer i et lille udbytte. Græsset lider under samme skæbne, og det betyder at mange husdyrproducenter kommer til at mangle grovfoder, nogle mangler allerede!

Derfor anbefaler vi, at du overvejer muligheden for at lave helsæd ud af det korn der vurderes til at være hårdest ramt af tørken og sælger det til en husdyrproducent.

Prisen for økologisk helsæd på roden bør være ca. 100-150 øre. pr. FEN. Det vil sige ca. 3.000 kr./ha. for nogenlunde at kunne opveje prisen på høst til modenhed.
Generelt vil en tynd mark med en højt ukrudtstryk ikke give et stort udbytte til modenhed.
Er du i tvivl om, hvorvidt marken skal være til helsæd eller modenhed, kan vi være behjælpelige med en vurdering. På den måde kan du være sikker på, at du træffer den rigtige beslutning.

Kunne du tænke dig at modtage et af vores tre forskellige nyhedsbreve til de økologiske jordbrugere? Nyhedsbreve udgives 10-20 gange om året, og er altid spækket med aktuel viden. Se priser, beskrivelse af nyhedsbrevene og læs et gratis eksemplar her.