Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Markvandring i økologiske landsforsøg ved Sorø

13. juni 2019 - 10:00

Gratis

Få inspiration til din gødningsstrategi gennem 3 gødningsforsøg, vær med i diskussionen om radrensning på lang sigt sænker forekomsten af frø ukrudt og hør de foreløbige resultater fra vinterraps forsøg.

Torsdag den 13. juni, kl. 10.00, Flinterupvej 3, 4180 Sorø

Vær med når Økologisk VKST og SEGES inviterer til markvandring, hvor vi diskuterer nedenstående emner og viser følgende forsøg frem:

 • Er biogasgylle så godt, som man siger?
  Vi sammenholder effekten af svinegylle, biogasgylle og Øgro i vårbyg ved nedfældning før såning og med forskellige doseringer af kvælstof.
 • Er delt gødskning i vårsæd et alternativ til at undgå strukturskader i foråret?
  Vi sammenligner en traditionel gødskningsstrategi med delt gødskning bestående af; placering af Øgro ved såning og tildeling af husdyrgødning, når afgrøden er på 6-8 bladstadiet. Afgrøderne er vårbyg, vårhvede og havre.
 • Hvordan påvirker delt gødskning, rækkeafstand og undersåning af efterafgrøder hinanden?
  Vi undersøger effekten af delt gødskning på afgrødens udbytte og på etableringen af den undersået efterafgrøde. Effekten af almindelig og dobbeltrækkeafstand på efterafgrødens etablering testes også.
 • Mindsker radrensning ukrudtsfremspiringen på lang sigt?
  Gennem et forsøg på 4 år vil vi finde ud af, om der er en langvarig positiv effekt ved radrensning på ukrudtsfremspiringen i vårsæd. Vi sammenholder effekten af udelukkende blindstrigling, blindstrigling og ukrudtsharvning og radrensning en og to gange i vækstsæsonen samt effekten af 20% mere udsæd på ukrudtsfremspiringen.
 • Hvad er den bedste strategi for økologisk dyrkning af vinterraps?
  Over en treårige periode indsamler vi viden fra en række økologiske vinterraps marker over hele Danmark omkring jordtype, sort, forfrugt, gødskning, rækkeafstand, radrensning, ukrudt, skadedyr og sygdomme samt udbytter. I år er sidste år. Kom og hør de foreløbige resultater.

Detaljer

Dato:
13. juni 2019
Tidspunkt:
10:00
Pris:
Gratis

Arrangører

Økologisk VKST
SEGES