Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Markvandring

14. november 2019 - 9:00 - 12:00

Økologisk VKST afholder markvandring torsdag d. 14. november, kl. 9:00 – 12:00
Ledreborg Allé 50, 4000 Roskilde

På dagen vil vi kigge på to forsøg:

  • Bælgplanter i vinterraps. Vi undersøger om venskabsafgrøder er en fordel i vinterrapsdyrkning. Hestebønner, linser, lathyrus, fodervikke, alexandrinekløver og sojabønner er undersået i vinterraps.

    Derudover har vi ved siden af undersået rødkløver i vinterraps. Det spændende er om afgrøderne udkonkurrerer hinanden, eller om de har en fordel af at gro sammen. Viser forsøget gode resultater, giver det endnu en mulighed for at få mere kvælstof ind i sædskiftet.

  • Optimering i vinterhvede. Vinterhvede er en af de økologiske foderafgrøder, som der stadig er en god efterspørgsel på. Vi oplever tit, at der er meget ukrudt i vinterhvedemarkerne, og at udbyttepotentialet ofte ikke realiseres.

    Derfor har vi anlagt et forsøg, hvor vi undersøger effekten af højere udsædsmængde, dobbeltrækkeafstand med radrensning, sortsblanding og en artsblanding bestående af vinterhvede og triticale.

  • Økologiske vårafgrøder sået om efteråret. Konventionelle forsøg har vist gode resultater ved såning af vårhvede om efteråret. Det giver både en tættere afgrøde, færre angreb af bygfluer og et højere udbytte.

    Derfor tester vi efterårssåning af vårhvede, vårtriticale og vårrug under økologiske forhold.

Vi glæder os til at se jer!

Med venlig hilsen Planteavlsteamet hos Økologisk VKST.

Detaljer

Dato:
14. november 2019
Tidspunkt:
9:00 - 12:00

Sted

Landbrugsskolen Sjælland
Ledreborg Alle 50
Roskilde, 4000 Danmark
+ Google Map