Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Temamøde om økologisk frugtavl

19. juni 2019 - 19:00 - 21:30

Temamøde om frugtavl og økologisk småskalaproduktion hos Lærkehøj økologisk Frugt, Kagerupvej 5, 4420 Regstrup, Onsdag d. 19. juni kl. 19-21:30

Drømmer du om at blive frugtavler eller etablere en alsidig lille, økologisk bedrift? Kom til temamøde på Lærkehøj Økologisk Frugt og se det hele i virkeligheden.

Frugtavl er et spændende erhverv, der kan øge omsætningen, biodiversiteten og arbejdsindsatsen på ejendommen.
Den 19. juni får du mulighed for at besøge Lærkehøj Økologisk Frugt, som er på 4,4 ha og blev omlagt til økologisk i 1987. De første 20 år var der kløvergræs, får og lidt grise på gården, men i 2006 blev de første frugttræer plantet.  Nu er der ca. 3000 frugttræer, både små og tætplantede og store kronetræer. Der produceres primært æbler, men også lidt pærer, blommer og græskar samt æblemost på eget mosteri. Hver sommer opfedes desuden 9 slagtesvin og 2 kalve. Gården drives som en passioneret fritidsbeskæftigelse af økologisk frugtkonsulent Maren Korsgaard og biolog Mikael M. Andersen.

PROGRAM:

19-20:40
Rundtur på ejendommen med ejerne Maren Korsgaard og Mikael M. Andersen. Undervejs videregiver de erfaringer fra over 30 års økologisk drift af 4,4 ha med bl.a. får, grise, kalve, græskar og frugt. Fremvisning af mosteri, lager og frugtplantage, hvor der demonstreres ukrudtsfræser samt elsaks i funktion. Øvrige redskaber som gødningsspreder, græsklippere og plukkeposer fremvises.

20:40-21:30
Samling i haven om en forfriskning.
Konsulent Birgit Ingvorsen fra SEGES fortæller om rådgivnings-værktøjer til gavn for frugtavlere samt om de økologiske arealtilskud, der som noget nyt skal søges om sommeren. Desuden drøftelse af økonomi, arbejdsindsats og arbejdsglæde på en lille ejendom.

Alle er velkomne og deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejning.

Tilmelding senest d. 18. juni på https://vkst.dk/events/temamoede-om-oekologisk-frugtavl/.

Temamødet er støttet af:

 

 

 

Detaljer

Dato:
19. juni 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:30
Hjemmeside:
https://vkst.dk/events/temamoede-om-oekologisk-frugtavl/