Imens du venter på, at foråret for alvor kommer i gang, kan du bl.a. læse om den økologiske buskfrugt i det seneste nummer af Økonyt Frugt og Bær.

Solbærknopperne er ved at bryde. Det er i denne tid, at solbærknopgalmider begynder at myldre ud af knopperne. Hvis der kommer en varm dag (min. 15°C), vil svovl give en effektiv reduktion af miderne. En dosis på 6-8 kg Kumulus-svovl/ha kan dæmpe midernes spredning. Sorterne ’Ben Finlay’ og ’Poesia’ har i svenske forsøg helt undgået angreb af galmider. Undgå at sprøjte med svovl med udsigt til nattefrost, det kan svide knopper/blade. Svovl har også en god virkning mod meldug, skivesvamp og filtrust. Se mere om diverse solbærsorters robusthed mod sygdomme og skadedyr her.

Gødning skal spredes, så snart jorden kan bære (og jorden ikke er frossen).

Efterårsbærende hindbær skal beskæres nu, inden de unge skud kommer. De gamle skud kan klippes med en buskrydder ved jordoverfladen og de afskårne skud fjernes fra marken for at undgå smitterisiko til de unge skud.

Kunne du tænke dig at modtage et af vores tre forskellige nyhedsbreve til de økologiske jordbrugere? Nyhedsbreve udgives 10-20 gange om året, og er altid spækket med aktuel viden. Se priser, beskrivelse af nyhedsbrevene og læs et gratis eksemplar her.