I det seneste nummer af vores nyhedsbrev Frugt og Bær kan du bl.a. læse om reglerne for bier i bestøvningsøjemed.

Hvis du har mere end to ikke-økologiske bistader på din økologiske bedrift, kræver det en ansøgning om samtidig drift. MEN det gælder kun, hvis det er dine egne bier. Hvis en anden biavler har ikke-økologiske bier stående hos dig, så skal du ikke foretage dig noget. Og det skal biavleren heller ikke.

Bier i Bestøvningsøjemed
Hvis du har flere end to bistader og ikke ønsker at søge om samtidig drift af ikke-økologiske bier på en økologisk bedrift, så er der kommet en ny mulighed. Man kan have bier i ”bestøvningsøjemed”. Når man har bier i ”bestøvningsøjemed”, skal alle andre regler for økologisk biavl end deres placering overholdes. Dvs. de skal fodres med økologisk sukker, og staderne skal overholde materialekrav m.m.. Honningen fra bier, du har i bestøvningsøjemed, må du ikke sælge som økologisk. Denne mulighed skal også benyttes af de få, der er registreret som økologisk biavler, men ikke har alle bier på arealer, der er godkendte til økologisk biavl.
Se biavlsreglerne her: http://lbst.dk/ Send en mail med oplysninger om dine bier til jordbrugskontrol@lbst.dk, hvis du gerne vil have dem i ”bestøvningsøjemed”.

Kunne du tænke dig at modtage et af vores tre forskellige nyhedsbreve til de økologiske jordbrugere? Nyhedsbreve udgives 10-20 gange om året, og er altid spækket med aktuel viden. Se priser, beskrivelse af nyhedsbrevene og læs et gratis eksemplar her.