Økologisk VKST har afholdt informationsmøde om gårdslagtning og afsætning af økologisk kød. Mange økologiske producenter praktiserer markaflivning, hvor dyrene skydes på marken og herefter transporteres til slagteriet. Det skåner dyrene for unødig stress og forbedrer kødkvaliteten. Stramning af reglerne fra Fødevarestyrelsen satte midlertidigt en stopper for denne praksis i sommeren 2019, men fra 1. januar 2020 blevet muligt igen under et nyt regelsæt. Fødevarestyrelsen fortalte om denne mulighed og hvad det indebærer for landmanden. Vi havde også oplæg fra chefkonsulent Gustaf Boch fra SEGES og to kødproducenter – Fjordgården og Skovgrisen – om deres erfaringer med afsætning af kødprodukter.

Det blev en spændende aften med engagerede deltagere og inspirerende oplæg. Se oplæggene herunder:

Skovgrisen – afsætning

Fjordgården – afsætning

Danske slagterier – Fødevaresikkerhed

SEGES – afsætning

Fødevarestyrelsen – Hjemmeslagtning

Kontaktinfo til Fødevarestyrelsen vedr. spørgsmål om f.eks. detailsalg. Kontakt Kunderådgivningen tlf. 7227 6900, på mail email@fvst.dk, eller læs mere her: fvst.dk/kontakt