Vil du gerne så hybridraps på dine økologiske marker?

Så er det nu, du skal indsende dispensationsansøgningen. Sagsbehandlingen kan tage lang tid, og det er vigtigt at dispensationen er opnået inden rapsen etableres. Dispensationsansøgningerne sendes via www.organicxseeds.dk.

Opret en bruger

Du skal oprette en bruger på OrganicXseeds. Det gør du nederst på siden ved at klikke på “tilmelding”. Når du har logget ind, kan du på hjemmesiden både se det tilgængelige udvalg af såsæd, frø og plantemateriale samt indsende dispensationsansøgninger og bekræftelser (det som før i tiden hed “generel tilladelse”). Når en dispensationsansøgning er sagsbehandlet, vil svaret ligge på hjemmesiden i menuen under “Aktuel” eller “I process”. Hvis du har brug for hjælp til at indsende dispensationsansøgningen, skal du oplyse din økologikonsulent om dit brugernavn og kodeord, for at konsulenten kan logge ind på hjemmesiden på dine vegne.

Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte din økologikonsulent her

Vil du vide mere om valget mellem hybrid- og linjesorter, sortsvalg, etablering, plantetal og dyrkningsstrategi for økologisk raps? Køb et abonnement på Økonyt Mark og Marked, der i næste nummer fokuserer på dyrkning af økologisk vinterraps. Kontakt økologikonsulent Sandie Holm på mail sah@vkst.dk eller tlf.: 57865161 for at bestille et abonnement på nyhedsbrevet.