Af: Økologikonsulent Darran Thomsen

Markedet for økologisk og omlægningskorn
På nuværende tidspunkt melder grovvareselskaberne om meget få handler. Dermed ikke sagt, at de ikke vil købe korn i høst. Økologisk foderbyg og foderhvede står i høj kurs, lige nu med stigende priser. Om vi fortsat vil se en prisstigning på foderkorn, afhænger af hvornår og hvor meget økologisk korn, der bliver sat til salg både herhjemme, i Sydeuropa og i lande med eksport som fx Polen og Baltikum. Ukraine overvejer imidlertid eksportbegrænsninger på hvede. De konventionelle priser på foderkorn stiger pt. herhjemme pga. kraftig lokal efterspørgsel.
Det vil sikkert også smitte af over til det økologiske marked.
Selvom høsten i gennemsnit er langt under middel, er der høstet meget omlægningskorn, alligevel er prisen også her for opadgående, dog bør omlægningshavre og rug ikke spille en større rolle i markplanen for 2019.
Markedet for bælgsæd er dikteret af en stabil lav sojapris. Det er kun en stigning i dollarkursen, som har givet en lille stigning. Selvom udbytterne på Sjælland ligger 50-70% under normalen, vil en moderat prisstigning ikke kunne redde dækningsbidraget i bælgsæd. Priserne for bælgsæd forventes at vedblive stabilt på nuværende niveau.

Kunne du tænke dig at modtage et af vores tre forskellige nyhedsbreve til de økologiske jordbrugere? Nyhedsbreve udgives 10-20 gange om året, og er altid spækket med aktuel viden. Se priser, beskrivelse af nyhedsbrevene og læs et gratis eksemplar her.